Trivago hotels aanbiedingen en vroegboekkorting

Trivago, alweer 15 jaar de ideale hotel-zoekmachine

190 miljoen recensies, 14 miljoen afbeeldingen van ruim 2,5 miljoen hotels in 190 landen en een bezoekersaantal van 120 miljoen per maand: Trivago is één van de grootste, zo niet de grootste zoekmachines als het gaat om hotelboekingen. Het is daarom niet zo gek dat je, op zoek naar een geschikt hotel voor een weekendje weg, in het gros van de gevallen uitkomt bij Trivago. Lees hier meer over de niet meer weg te denken hotel-zoekmachine.

Hoe is Trivago ontstaan

Nadat Trivago werd opgestart in Düsseldorf in 2005, als technologiebedrijf gericht op internet-gerelateerde diensten en producten in de hotelbranche, werd het ene zakelijke succes na het andere geboekt. In de jaren na de oprichting gebeurde er elk jaar wel iets dat de drie initiatiefnemers – Rolf Schrömgens, Stephan Stubner en Peter Vinnemeier – bevestigde in hun vermoeden dat ze met iets groots bezig waren. De status van snelst groeiende bedrijf in Duitsland in de periode 2008-2012 bijvoorbeeld. De gedeeltelijke overname voor liefst 477 miljoen euro, door Expedia, aan het eind van die periode. Inderdaad, Expedia, die ‘andere’ hotel-zoekmachine. Of de opening van vier nieuwe kantoren in 2013 in Leipzig, Shanghai, Amsterdam en Palma de Mallorca in 2013. De gang naar de NASDAQ, een Amerikaanse technologiebeurs. Zo zie je maar, met een goed idee kom je een heel eind.

trivago hotels

Hoe werkt Trivago vroegboekkorting?

Trivago doorzoekt websites die ook hotelboekingen aanbieden en verzamelt de gegevens in één database, zodat degene die een hotel zoekt, het snelst bij Trivago uitkomt. Foto’s, beoordelingen, beschikbaarheid, prijzen – niet per se in die volgorde – zijn bovendien gemakkelijk naast elkaar te leggen zodat men precies het hotel vindt waar men naar op zoek is. Betalingen geschieden via een andere website; Trivago verdient daar natuurlijk prima aan als tussenpersoon, maar is officieel slechts een zoekmachine. Of, misschien een beter woord, een vergelijkings-site. De beoordelingen van de vakantiegangers hebben daarop veel invloed, maar je beslist uiteindelijk zelf welk hotel je kiest.

Welke landen zijn te boeken via Trivago?

Je kunt beter vragen welke landen er níet te vinden zijn op Trivago. Schrijver dezes nam de proef op de som en tikte vijf bestemmingen in die bezocht werden tijdens het populaire tv-programma Reizen Waes, waarin de Vlaamse presentator/acteur/globetrotter Tom Waes op zoek gaat naar vakantieplekken die bepaald niet voor de hand liggen, om het maar zachtjes uit te drukken. Laten we het weekend van 19-22 juni 2020 nemen, voor 2 personen, maximaal 120 euro per nacht.
Khartoum, Soedan: keuze uit drie hotels. Longyearbyen, Spitsbergen: twee hotels gevonden die voldoen aan de eisen. Thimphu, Bhutan: 3 pagina’s met hotels. Teheran, Iran: idem dito, keus genoeg. En in Port-au-Prince, Haïti, zelfs nog meer. Er zijn nog geen 200 landen op de wereld, en Trivago vindt hotels in 190 daarvan. Bestemmingen als Pyongyang (Noord-Korea, een bijzonder moeilijk te bezoeken natie) of Funafuti (Tuvalu, een eiland dat onder de zeespiegel dreigt te geraken) bieden geen resultaten met de genoemde filterinstellingen. Het mag duidelijk zijn dat Trivago de zaken dik voor elkaar heeft en je in vrijwel elke uithoek van de wereld een hotel kunt vinden.

Naar trivago vroegboekkorting aanbiedingen ->

Vind hotels via Trivago

Trivago is niet voor niets de bekendste zoeker naar jouw ideale hotel. De site werkt bijzonder snel en er zitten geen overbodige knoppen op: je vult slechts aankomst- en vertrekdatum, aantal personen, maximale prijs en bestemming in, en Trivago toont direct een lijst met beschikbare hotels. Meer heb je niet nodig, al bestaat er natuurlijk de mogelijkheid om extra filters in te stellen. Er hoeft niet op F5 gedrukt te worden, of op ‘bevestig’, Trivago past de lijst automatisch aan. Een bijzonder prettige manier van zoeken. Wil je aan de hand van je huidige locatie weten waar de beste hotels zitten, dan maak je gewoon een account aan op de site, of makkelijker nog; je installeert de Trivago-app op je telefoon.

Trivago hotels Nederland

Ook al staat Trivago bekend als hotel-zoekmachine, in de praktijk is het geheel een verzamelplaats voor slaapplekken van allerhande pluimage geworden: staat er een bed, dan staat het op Trivago, lijkt het wel. Zo zijn er intussen ook Bed & Breakfasts, motels, (jeugd)herbergen, bungalowparken, appartementen en zelfs campings te vinden. Dat is een bijkomend verschijnsel bij het gebruik van een zoekmachine, in tegenstelling tot een boekingssite. Dit maakt Trivago tot een site met complete, niet vooringenomen zoekresultaten. Al zullen de zoekcriteria, beoordelingen en andere data immer bepalen welke accomodaties bovenaan komen te staan.

populaire hotels/bestemmingen

Wil je weten wat de populairste hotels en bestemmingen van dit moment zijn? Die staan ook netjes vermeld, onder de zoektabel. Je komt daar vanzelfsprekend voornamelijk hoofdsteden tegen. In Europa is Berlijn duidelijk de hipste van het stel. Barcelona is de ideale stad waar je doorheen struint met garantie op mooi weer, Praag is populair vanwege de vriendelijke prijsjes. Buiten Europa scoort het hypermoderne Dubai zeer hoog, evenals gok-walhalla Las Vegas. De resultaten in deze ranking hangen wel af van allerlei factoren: de prijs van de vliegtickets (goedkoop wordt vaak vanzelf hip!), de veiligheid in het land van bestemming, maar misschien ook wel vanaf welke locatie je de site opzoekt. Het is moeilijk om objectief te bepalen welke hotels in deze steden de hoogste ogen gooien, dit ligt eveneens aan een aantal factoren. Om je toch een voorbeeld te geven van een échte hot spot: Gili Lankanfushi, het superdeluxe resort op de Malediven, krijgt hele aardige beoordelingen. Een prima bestemming als je iets te vieren hebt, zoals het winnen van de Postcodeloterij. Maar even serieus: al vanaf 38 euro per nacht is het prima slapen en wakker worden in het oostelijke stadsdeel van Berlijn. Hip, historisch en bijzonder indrukwekkend.

Heerlijk verdwalen en dromen op Trivago

Het is verleidelijk om op winterse, druilerige dagen urenlang weg te dromen op Trivago. Net als met rondzwerven op Google Earth of Streetview kom je nog eens ergens. Je vindt de mafste locaties, de duurste jetset hot spots, de meest bijzondere plekken waar je alles had verwacht aan te treffen, behalve een hotel. De zoekmachine heeft intussen 190 miljoen beoordelingen opgeleverd. Dat is evenveel als het gemiddelde aantal haren op de hoofden van de bezoekers van een uitverkocht Theater Carré, oftewel: moeilijk voor te stellen. En dat zijn alleen de beoordelingen. Hoeveel nachten er al daadwerkelijk geboekt zijn via Trivago, daar kunnen we alleen maar naar gissen. Het zijn er in ieder geval meer dan 190 miljoen. Zoals eerder opgemerkt, en dit geldt voor zowel de oprichters van Trivago als voor mensen zoals jij die lekker over een vakantie zitten te fantaseren: met een goed idee kom je een heel eind.

Naar trivago vroegboekkorting aanbiedingen ->