Ontdek Griekenland met Ross Holidays

ross holidaysGriekenland is een ontzettend veelzijdig land. Vandaar dat vele Europeanen jaarlijks de weg naar Griekenland weten te vinden voor een heerlijke vakantie. Het voordeel van Griekenland is dat het uit een groot aantal eiland bestaat. Hierdoor is op elk eiland wel een specifieke cultuur of speciale flora en fauna te vinden. Maar de hoofdreden dat veel toeristen Griekenland en haar eilanden weten te vinden is wel het heerlijke klimaat. Er heerst in Griekenland een mediterraans klimaat. Dit kenmerkt zich door warme en droge zomers en erg milde winters. Een vakantie in de zomer naar Griekenland biedt een garantie op zon en temperaturen van minimaal 25° Celsius, maar vaker rond de 30° Celsius. Niet voor niets zijn de Griekse kusten mateloos populair bij toeristen en voorzien van vele hotels en resorts. Ook in de winter is een vakantie naar Griekenland goed te doen, waarbij je kunt profiteren van gemiddelde temperaturen van rond de 15° Celsius. Naast een strandvakantie, kun je in Griekenland ook terecht voor de nodige cultuur, natuur en de Griekse keuken.

 

Griekenland en haar historie

Griekenland heeft één van de oudste beschavingen. Vermoedelijk is de Griekse beschaving ruim 6.000 jaar oud en waaruit ook de gehele Griekse mythologie is ontstaan met haar Griekse goden en godinnen. Toch bereikte de Griekse beschaving haar hoogtepunt pas in de vijfde eeuw voor Christus, toen alle onafhankelijke Griekse stadstaten met elkaar werden verenigd. Vervolgens volgden er overheersingen van de Romeinen en vervolgens de Byzantijnen. Overigens namen de bezetters wel een groot deel van de Griekse cultuur over. Vandaar dat de Griekse cultuur, kunst en architectuur nog steeds wereldwijd beroemd is. Vanaf 1456 kwam Griekenland in handen van het Ottomaanse Rijk. De Ottomaanse overheersing zou ruim vier eeuwen duren. Wel vonden er in de 19e eeuw enkele opstanden tegen de Ottomanen plaats en werden bepaalde gebieden al onafhankelijk. Toch zou het pas tot na de Eerste Wereldoorlog duren voordat Griekenland vrij was van de Ottomanen en het land zijn definitieve grenzen kreeg toebedeeld. Ook in een recenter verleden was het nog onrustig in Griekenland. Na de Tweede Wereldoorlog waar Griekenland zwaar onder geleden had, ontstond een burgeroorlog. Eind jaren 60 werd ook het Griekse koningshuis ten val gebracht. Sinds 1973 is Griekenland een Democratische republiek en is het een stabiel land dat zich vooral op toerisme heeft ingezet.

Ross Holidays

Het toerisme in Griekenland

ross holidays last minuteEen van de belangrijkste inkomstenbronnen van Griekenland is het toerisme. Vele toeristen weten de weg te vinden naar vooral de stranden op de verschillende eilanden. Maar door haar oude geschiedenis is Griekenland in cultureel opzicht ook erg interessant. Veel bezienswaardigheden zijn dan ook op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO geplaatst. De beroemdste bezienswaardigheid is wel de Akropolis in Athene, de Atheense tafelberg met daarop de tempel van de godin Athena. De archeologische site Delphi en de oude Meteorakloosters zijn ook wereldberoemd. Daarnaast kennen enkele Griekse eilanden een populatie flora en fauna die zeldzaam is. Het mag duidelijk zijn dat Griekenland meer te bieden heeft dan enkel strand en zee.

Ross Holidays, meer dan een reisorganisatie

Talrijke organisaties bieden vakantiereizen naar Griekenland aan. De werkwijze van Ross Holidays maakt hen wat dat betreft een buitenbeentje. Deze reisorganisatie is daadwerkelijk gespecialiseerd op reizen naar Griekenland. Zij organiseren kleinschalige reizen naar Griekenland, waarbij persoonlijke aandacht zeer hoog in het vaandel staat. Ross Holidays is in 1988 opgericht door Stéfanos Stefánou. Geboren en getogen op het Griekse eiland Corfu mag je wel zeggen dat hij dé Griekenlandspecialist is. Zijn kennis over Griekenland brengt hij nu al meer dan 30 jaar in de praktijk met Ross Holidays. Hierbij kun je de medewerkers altijd om advies kunt vragen over je bestemming naar Griekenland en je hebt een grote keuze in veel verschillende Griekse vakantielocaties, accommodaties en activiteiten.

De missie van Ross Holidays

Vanaf de start van Ross Holidays, ruim 30 jaar geleden hanteert men een belangrijk motto: ‘kleinschalig en met een persoonlijke aandacht’. Dit wordt tot op de dag van vandaag nog steeds in de praktijk gebracht. Je merkt het reeds tijdens of zelfs voor het boeken van je reis al. Heb je nog geen idee naar welk gedeelte of welk eiland je van Griekenland wilt gaan? Vraag dan gerust aan de medewerkers. Zij kunnen je persoonlijk informeren over de verschillende locaties en zullen je persoonlijk begeleiden door het boekingsproces. Tijdens je vakantie zul je zien dat de accommodaties ook daadwerkelijk kleinschalig zijn. Je zult nooit last hebben van gigantische massatoerisme en je wordt altijd heel persoonlijk geholpen. Hierdoor kan Ross Holydays een persoonlijk contact met haar reizigers opbouwen en mochten er onverhoopt toch problemen voordoen, dan zijn de lijnen heel kort.

Het team van Ross Holidays

Naast eigenaar Stéfanos Stefánou bestaat het team van Ross Holidays uit een team van 12 medewerkers in Nederland en 15 hostesses op locatie in Griekenland. Alle medewerkers zijn liefhebbers van Griekenland en kennen de aangeboden bestemmingen en accommodaties dan ook persoonlijk. Hierdoor kunnen zij je persoonlijk advies uit eigen ervaring geven. Ook als je vragen hebt tijdens je verblijf dan wordt je door de hostess van Ross Holidays goed voortgeholpen. Als je wilt kun je Ross Holidays ook nog bezoeken op hun adres in Wijchen waar je de medewerkers persoonlijk kunt ontmoeten. Je kunt verder ook online of telefonisch je reis naar Griekenland boeken en het team van Ross Holidays staat je dan met raad en daad bij. Met Ross Holidays ben je in ieder geval zeker dat je daadwerkelijk met een Griekenland specialist van doen hebt en waar persoonlijke aandacht en kleinschaligheid de norm is.

Ross Holidays aanbod Griekenland

Ross holidaysGriekenland bestaat naast het vasteland uit tientallen eilanden. Sommige eilanden zoals Kreta zijn groot, andere eilanden zijn weer klein. Per eiland kan de natuur heel divers zijn, maar alle eilanden hebben één ding gemeenschappelijk: fantastisch weer, waarbij je kunt genieten van mooie stranden en een blauwe zee. Ross Holidays biedt een keuze uit 29 verschillende bestemmingen:

Corfu
Corfu is het eiland waar het voor eigenaar Stéfanos Stefánou begonnen is. Hij is op Corfu opgegroeid en Ross Holidays is dan ook een specialist voor Corfu. Coru is een niet al te groot eilandje met een groene natuur. Het westen van het eiland is rotsachtig, terwijl je aan de oostelijke kant veel kiezelstranden vindt. Het eiland is ideaal voor wandelaars, fietsers en ook ideaal om met het gezin te bezoeken.

Paxos
Naast Corfu ligt het eilandje Paxos. Paxos is een klein eilandje van 19 m² groot Het is een liefelijk eilandje met prachtige stranden en weidse uitzichten over de baaien en de zee. Voor rust en kleinschaligheid is Paxos een paradijselijk eiland om te bezoeken.

Lefkas
Lefkas is niet echt een eiland omdat het verbonden is met het Griekse vasteland. Lefkas is zeer divers met aan de ene kan de grillige westkust en aan de andere kant een vriendelijk heuvelachtig landschap. Lefkas staat bekend om haar helblauw zee.

Kefalonia
Kefalonia is een typische Ross Holidays bestemming. Er zijn maar namelijk weinig Nederlanders die het eiland kennen, waardoor je hier gegarandeerd kleinschalig vakantie kunt vieren. Het eiland is erg geliefd bij natuurliefhebbers. Er zijn namelijk veel bergen waar je kunt wandelen en kunt genieten van de prachtige flora en fauna.

Ithaki
Ithaki is een liefelijk klein eiland met authentieke dorpjes. Het groene landschap wordt afgewisseld met steile en rotsachtige kustlijnen en rustige stranden. Op Ithaki ben je gegarandeerd van de nodige kleinschaligheid.

Zakynthos
Dit eiland is onder toeristen redelijk bekend. Zakynthos kent dan ook enkele bekende badplaatsen die in de zomermaand overstelpt worden met toeristen. Maar het eiland kent ook een andere en minder bekende kant. Het eiland kent namelijk een ruwe bergachtige landschap, maar ook groene natuur en prachtige grotten. Het is juist die andere kant die je tijdens een Ross Holidays vakantie naar Zakynthos leert kennen.

Epiros
Natuurliefhebbers moeten naar Epiros. Dit eiland met hoge bergen en prachtige groene landschappen kent enkele unieke bloemen- en plantensoorten die enkel op dit eiland voorkomen. Daarnaast heeft het eiland prachtige stranden, zodat je wandelen en fietsen met een strandvakantie kunt combineren.

Pilion
Nog zo’n kleinschalig eilandje, dat onder Nederlandse geheel onbekend is. Ideaal dus als je ver weg wilt blijven van het massatoerisme. In de winter bezoeken veel Grieken dit eilandje omdat wintersport in de bergen dan mogelijk is. Het eiland bestaat uit kleine dorpjes die naadloos in het berglandschap zijn gebouwd en prachtige uitzichten geven.

Skopelos
Skopelos is een perfect eilandje voor een vakantie waar alles in zit. Het eilandje kent prachtige groene natuur, mooie baaien, witte stranden en een helderblauwe zee. In de kleine authentiek witte dorpjes kun je gemakkelijk met de bevolking in contact komen en is het een ideaal eiland voor een kleinschalige vakantie.

Alonissos
Dit is een echt eilandje voor natuurliefhebbers en mensen die rust zoeken. Het eilandje heeft een groot natuurgebied met zeldzame zeevogels en hier kun je ook dolfijnen spotten. Alonissos is een heerlijk eiland voor een kleinschalige vakantie.

Evia
Wil je gegarandeerd kleinschalig op vakantie en in contact komen met de lokale bevolking dan moet je naar Evia. Hier verblijf je vooral op accommodaties bij de bewoners thuis waardoor je volop de kans krijgt om met hun levenswijze en keuken in aanraking te komen. Hoewel Evia het tweede grootste eiland van Griekenland is, is het nog redelijk onbekend bij Nederlanders.

Skyros
Het eilandje Skyros bestaat uit één enkele berg waar de hoofdstad tegen aangebouwd is. Vanuit hier heb je een prachtig overzicht over de blauwe zee. Hier kun je optimaal genieten van de tradities en cultuur van het eilandje. Houtsnijden is hier bijvoorbeeld een ambacht.

Thassos
Thassos ligt in vergelijking met de andere eilanden helemaal in het noorden van Griekenland en is ideaal te combineren met het Griekse vasteland. Langs de kustlijn van 95 kilometer vind je prachtige stranden en diepe baaien. Verder is het eiland zeer groen en kun je hier zowel genieten van mooie wandelvakantie als een strandvakantie.

Limnos
Limnos biedt alles voor een kleinschalige en diverse vakantie. Hier zijn alle ingrediënten aanwezig voor een veelzijdige vakantie. Mooie stranden, oude opgravingen, authentieke dorpjes en ook de wijn van het eiland moet je geproefd hebben.

Lesbos
Lesbos is één van de bekendere eilanden van Griekenland die door vele toeristen aangedaan wordt vanwege de strandvakanties. Maar bij Ross Holidays maak je juist kennis met de onbekende kant van Lesbos. De mooie natuur en oude cultuur zijn absoluut de moeite van het ontdekken waard. Het unieke is dat Ross Holidays prachtige accommodaties heeft, waar je verblijft als een Griek tussen de Grieken.

Chios
Het eiland Chios heeft zijn eigen karakter en is daarom in het geheel niet toeristisch. Rust en kleinschaligheid vind je hier daarom absoluut. Maak kennis met de middeleeuwse dorpen van het eiland en de ongerepte natuur.

Samos
Samos krijgt steeds meer bekendheid. Het eiland is dan ook bekend om haar prachtige stranden, blauwe zee en veel zon. Hier kun je een heerlijke strandvakantie houden, maar ook genieten van groene natuur en de historische opgravingen.

Andros
Op Andros kun je een fantastische kleinschalige droomvakantie maken. Het is een zeer groen eiland, bedekt met allerlei bronnen en beekjes die door het groene landschap stromen. Daarnaast heeft Andros prachtige stranden en is het nog niet door de toeristen ontdekt. Dit is een prima Ross Holidays bestemming.

Kea
Een nog authentiek vriendelijk eiland die uitstekend in het aanbod van Ross Holidays past. Dit is een perfect eiland voor een wandelvakantie waarbij je over rotsachtige paden wandelt die in het voorjaar volstaan met kleurige bloemen.

Tinos
Voor cultuur is Tinos het bezoeken waard. Het eiland heeft een bijzondere kerk die door veel Griekse bedevaartgangers bezocht wordt. Daarnaast is er rondom de kerk van alles in het stadje te beleven met leuke terrassen en winkeltjes. Buiten de stad is het heel rustig en staat het eiland vooral bekend om de vele duiventillen in het landschap.

Syros
Houd je wat meer van het drukke stadsleven, dan moet je de hoofdstad Ermoupolis van het eiland Syros bezoeken. Het is een prachtige stad, waar de historie nog goed bewaard is gebleven. De stad is wel volledig autovrij en er rijden enkel bussen. Hier kun je genieten van het stadse leven van het eiland, maar ook van oude monumenten en gebouwen.

Kythnos
Het eiland Kythnos is een klein paradijsje op 100 m² oppervlakte en daardoor zeer geschikt voor een kleinschalige vakantie. Op Kythnos vind je mooie stranden met prachtige zonsondergangen, authentieke dorpjes met witte huizen en kerkjes, heerlijke geurende bloementuinen en archeologische sites. Hier beleef je een zeer complete vakantie.

Milos
Het eiland Milos is een nieuwe bestemming in het aanbod van Ross Holidays. De kustlijn bestaat uit uitgestrekte stranden, prachtige rotspartijen en azuurblauwe zee. Hier kun je daarom strand en natuur goed met elkaar combineren en maak je in de authentieke dorpjes gemakkelijk contact met de lokale bevolking.

Kimolos
Kimolos wordt ook wel het krijteiland genoemd, vanwege het krijtwitte gesteente perliet dat hier veel aanwezig is. Kimolos is nog niet echt door toeristen ontdekt en leent zich daarom uitstekend voor een kleinschalig Ross Holidays vakantie waar rust de boventoon voert.

Messinia
Messinia is een provincie op het eiland Peloponnesos en is een zeer vruchtbaar gebied die volstaat met bomen en planten. Verder kent de kustlijn uitgestrekte zandstranden en ruwe kliffen. Ook zijn hier archeologische opgravingen te bezichtigen en is het heerlijk wandelen in de bergen van het eiland.

Argolis
Een ander gedeelte van Peloponnesos is Argolis. Dit is de bakermat van de Griekse cultuur en geschiedenis en daarom een ideaal gebied voor cultuur- en geschiedenisliefhebbers. De cultuur kun je hier goed afwisselen met wandelingen door de natuur.

Kythira
Het eiland Kythira is een nog redelijk onontdekt eiland en past daarom ook goed in het assortiment van Ross Holidays. Het eiland heeft een prachtige natuur met veel olijf- en amandelbomen. Bekend is de Semperviva. Dit is een prachtige en unieke bloemsoort die enkel op het eiland Kythira voorkomt.

Kreta
Kreta is het grootste Griekse eiland, maar ook het bekendste eiland. De kuststroken worden jaarlijks druk bevolkt door toeristen uit heel Europa voor een strandvakantie. Toch kent het eiland nog andere plekken waar het helemaal niet toeristisch is met veel natuur en authentieke dorpen. Het is juist die kant die je leert kennen met een Ross Holidays vakantie.

Ross Holidays

Thema reizen van Ross Holidays

Je kunt je vakantie een speciaal tintje geven door er een bijzondere activiteit aan toe te voegen. Ross Holidays heeft daarom zogenaamde thema reizen samengesteld. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende Griekse eiland ook met de auto ontdekken. Je krijgt dan de beschikking over een huurauto, waarmee je zelf op je eigen tempo Griekenland ontdekt. Veel Griekse kusten lenen zich uitstekend om te zeilen. Daarom kun je bij Ross Holidays op diverse plekken in Griekenland een zeilvakantie boeken. Je kunt daarbij een bootje huren en de vrijheid van het zeilen ervaren. Bezoek je Plakiás? Dan is dit je kans om te duiken. Hier staat een Nederlandse duikschool waar je duiklessen kunt nemen en vervolgens de Griekse zee kunt ontdekken. Na je duikvakantie ben je een volleerd duiker en heb je een duikcertificaat op zak. Het is ook mogelijk om een thema reis ‘eiland hoppen’ te boeken. Zo kun je diverse eilanden tijdens één vakantie combineren of het vasteland en enkele eilanden. Vele eilanden kennen prachtige en woeste natuur die zeer geschikt zijn voor een wandelvakantie. In het aanbod thema reizen van Ross Holidays is een uitgebreid aanbod aan verschillende wandelvakanties te boeken. Bij de wandelvakanties is altijd vervoer van en terug naar de accommodatie inbegrepen. Je kunt je vakantie ook combineren met een stedentrip naar Athene, Nafplion en Thessaloniki. In deze steden leer je de Griekse cultuur en geschiedenis echt kennen en is een welkome afwisseling wanneer je op een klein eiland verblijft. Ook in de winter is Griekenland goed te bezoeken. Ross Holidays heeft daarom enkele typisch Grieks winterreizen aan haar aanbod toegevoegd. In de winter is het niet toeristisch en biedt daarom de garantie op een kleinschalige vakantie.

Accommodaties van Ross Holidays

Wanneer je een Griekenland reis via Ross Holidays boekt kom je altijd terecht in een kleinschalige accommodatie. Dit kunnen kleinschalige hotels zijn, maar ook bij lokale vakantiewoningen van Grieken. Je verblijft dan tussen de Grieken zelf en kunt optimaal kennis maken met de Griekse gewoontes en Griekse keuken. Je hebt naast hotels een keuze uit appartementen, vakantiehuizen en villa’s voor als comfort belangrijk voor je is. De accommodaties worden geselecteerd door de medewerkers van Ross Holidays die zelf ook de nodige ervaringen met de accommodaties hebben. Zij kennen dus alle ins en outs van de betreffende accommodatie die je boekt en kunnen je op basis van persoonlijke ervaringen alles over vertellen. Op je accommodatie kun je ook altijd terecht bij de hostess van Ross Holidays waar je terecht kunt met al je vragen. Afhankelijk van je wensen kun je kiezen voor een sobere accommodatie, maar ook luxere accommodaties. De meeste verblijven zijn dan ook voorzien van een zwembad, zodat je tijdens je verblijf heerlijk kunt ontspannen.

Ross Holidays vroegboekkortingen

Staat het al vast dat je volgend jaar naar Griekenland wilt? Boek dan alvast lekker ruim op tijd je vakantie bij Ross Holidays. Naast het feit dat je vanaf je boeking al iets hebt om naar uit te kijken, kun je ook profiteren van diverse vroegboekkortingen. Wanneer je je vakantie naar Griekenland voor 2022 nog voor 4 januari 2022 boekt, dan ontvang je een vroegboekkorting van 10% op de reissom. Maar dat is nog niet alles. Heb je ooit al eens een reis bij Ross Holidays geboekt en beviel die ene hotelkamer zo goed? Bij boeking krijg je ook nog voorkeursgarantie. Zo weet je namelijk zeker dat je wederom in dezelfde hotelkamer terecht komt, waar je zoveel goede herinneringen aan hebt tijdens je vorige reis.

Dan is er ook nog eens de klantenkorting. De klantenkorting hangt af met hoeveel personen je een reis boekt en hoe lang. Trek je er met twee personen voor een weekje tussenuit naar Griekenland, dan geeft Ross Holidays je een klantenkorting van € 20,- per persoon. Boek je voor 3 weken voor twee personen, dan loopt je korting op tot € 40,- per persoon. Deze regeling geldt ook als je met meer dan twee personen reist. Tenslotte krijg je wanneer je voor 4 januari 2022 boekt gratis 20 kilogram bagageruimte. Dit betaald Ross Holidays voor je.

Boek je vakantie bij Ross Holidays hoe jij het wilt

Je kunt heel gemakkelijk je reis naar Griekenland boeken bij Ross Holidays. Online gaat het zeer gemakkelijk. Je kunt heel eenvoudig een keuze maken door eerst het betreffende Griekse eiland te selecteren en het aantal weken. Vervolgens het tijdstip van vertrek en in welke plaats je accommodaties moet staan. Daarna kun je het type accommodatie selecteren en de extra’s, zoals ontbijt of zwembad. Wil je niet online boeken? Dan kun je ook telefonisch boeken of langskomen op het kantoor van Ross Holidays te Wijchen.