Wat is Skyscanner?

skyscannerHet digitale tijdperk waarin we leven heeft zo zijn voordelen en de website Skyscanner is daar een belangrijke exponent van. Het voordeel van Skyscanner is dat het je heel veel geld kan besparen met slechts een paar klikken. Skyscanner vergelijkt namelijk miljoenen opties als het gaat om reizen, waardoor jij als consument zeker weet dat je altijd de beste prijs aangeboden krijgt. Dat is natuurlijk geheel anders dan vroeger. Vroeger was dit namelijk veel lastiger om te achterhalen. Als je dan bijvoorbeeld de prijzen wilde weten van bepaalde hotels in een stad, dan moest je een gids doorzoeken en daar de prijzen handmatig vergelijken. En soms kon je deze prijzen ook nog niet eens handmatig vergelijken, waardoor je genoodzaakt was contact op te nemen om erachter te komen wat de precieze prijzen waren van bijvoorbeeld een hotel.

Het internet heeft er echter voor gezorgd dat veel van die problemen worden opgelost. Zo kun je tegenwoordig heel veel prijzen al zien van hotels en die worden dan ook op een website neergezet. Skyscanner maakt daar via een algoritme handig gebruik van en zorgt ervoor dat er met een paar klikken op de knop een overzicht uitrolt die perfect past bij je wensen. Dit kan dus veel geld besparen, denk daarbij aan honderden euro’s. En niet alleen bijvoorbeeld hotels kunnen worden vergeleken met Skyscanner. Nee, daarentegen is Skyscanner van alle markten thuis. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld je vliegtickets te laten vergelijken, maar ook bijvoorbeeld gelokaliseerde verhuurbedrijven en dergelijke. In principe kun je er dus prijzen vergelijken voor vrijwel alles wat te maken heeft met je reis. En dat is handig in verschillende situaties. Of je nou een wereldreiziger bent, of je bent daarentegen een persoon die slechts af en toe reist: in beide gevallen is Skyscanner ideaal.

Skyscanner Nederland

Het voordeel van Skyscanner is dat het zo populair en groot is, dat het in vele landen actief is. Dit betekent dus ook dat er een gehele Nederlandse tak van Skyscanner actief is, wat het allemaal gemakkelijker maakt, want dit betekent namelijk dat je alles in het Nederlands kunt zoeken. Zeker voor mensen die niet goed zijn in Engels, of in een andere taal, is dat zeer handig. Oorspronkelijk ligt het hoofdkwartier van Skyscanner echter Schotland in de plek Edinburgh. Wanneer je echter vragen hebt over bepaalde zaken kun je gewoon contact opnemen met de Nederlandse tak van Skyscanner en ze kunnen je helpen om mogelijke problemen waar je mee zit op een goede manier op te lossen.

Skyscanner prijsalarm-optie

skyscannerIn de loop der jaren heeft Skyscanner zich op een aantal unieke manieren weten te ontwikkelen. Dit betekent dat ze allemaal nieuwe dingen hebben geprogrammeerd die ervoor zorgen dat ze consumenten nog meer in de kaart kunnen spelen en dat is natuurlijk een voordeel te noemen. Als consument wil je natuurlijk altijd het beste voor weinig geld. Maar dat is niet altijd makkelijk te realiseren en daar was Skyscanner zich bewust van en omwille van die reden hebben ze ervoor gezorgd dat de prijsalarm-optie op de markt werd gebracht. Deze functioneert hedendaags zeer goed en het is dus ook verstandig om daar gebruik van te maken.

Maar wat houdt de skyscanner prijsalarm-optie nu precies in, zul je je waarschijnlijk afvragen. De prijsalarm-functie functioneert precies op de wijze zoals de naam al doet aangeven. Het zorgt er namelijk voor dat je als consument een bepaalde vliegticket kunt aanklikken en daar een alarm bij kunt stellen. Wanneer je dit hebt gedaan zal de Skyscanner deze bewuste boeking specifiek voor jou in de gaten houden. Dit heeft als voordeel dat wanneer de prijs stijgt, of wanneer de prijs zakt, je daarvan meteen op de hoogte wordt gebracht. Dit is natuurlijk voordelig, want als je nog niet zeker weet of je een bepaalde ticket wilt boeken kan dit ervoor zorgen dat twee keuzes voor je worden vergemakkelijkt.

Wanneer de prijs omhoog gaat heb je enerzijds bijvoorbeeld de keuze om deze vliegticket niet meer te boeken, aangezien er op dat moment andere goedkopere alternatieven zijn, waarvan je ook makkelijk gebruik van kunt maken. Anderzijds is er de keuze om juist een boeking wel te gaan doen, omdat de prijs nog verder omlaag is gegaan. Mocht je dus nog enigszins twijfelen, en je wilt nog een dagje wachten, dan kan het prijsalarm ervoor zorgen dat je toch de juiste keuze maakt en besluit om te gaan boeken!

Om gebruik te kunnen maken van de prijsalarm-functie is het wel noodzakelijk om je te registeren. Wanneer je dit niet doet, kunnen er namelijk niet de juiste gegevens worden weergegeven en kun je bovendien ook niet op de hoogte worden gesteld via een e-mail. Gelukkig is het makkelijk om een account aan te maken en is dit bovendien ook nog eens kosteloos, wat natuurlijk ook een groot voordeel is. Wanneer je eenmaal een account hebt aangemaakt, kun je gemakkelijk gebruikmaken van de functie. Er is namelijk een icoontje: een zogenoemde bel. Bij een specifieke boeking kun je die bel aanklikken en vervolgens wordt dit voor je in de gaten gehouden en krijg je bericht wanneer de prijs hiervan wordt aangepast. Wanneer je echter geen zin hebt om je helemaal te registeren is er echter ook nog de mogelijkheid om je aan te melden via Facebook. Wanneer je een Facebook-account hebt, hoef je dan alleen maar in te loggen en dat volstaat. Dit scheelt gedoe want dan hoef je niet meer de overige gegevens in te vullen om een account aan te maken.

Ook is het nog eens mogelijk om bij het prijsalarm gebruik te maken van een filter. Dit kan het zoeken vergemakkelijken, want zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat je wilt filteren op bijvoorbeeld de reisdatum. Dit kan in sommige gevallen erg handig zijn. Bovendien is het ook nog eens mogelijk om bijvoorbeeld te filteren op het aantal passagiers en ook nog eens de reisklasse. Bovendien is Skyscanner bezig om de prijsalarm-functie nog geavanceerder te maken in de toekomst, aangezien dit een zeer populaire optie is waar veel gebruik van wordt gemaakt door consumenten.

Skyscanner heeft ook een app

skyscanner nlNiet alleen is het mogelijk om Skyscanner via een internetbrowser van de laptop te benaderen. Nee, daarentegen hebben ze ook nog eens een handige app gemaakt die zowel te downloaden is in de app-store, alsook in Google Play. Het is dus niet relevant wat voor telefoon je hebt, zolang het een smartphone is weet je zeker dat je goed zit. Het voordeel van de app is dat hij heel handig in gebruik is. Wanneer je snel prijzen wilt zoeken is de app vaak nog handiger om te gebruiken voor vergelijken, omdat deze zeer gebruiksvriendelijk is en er weinig poespas bij komt kijken. Enerzijds kun je via de app specifiek zoeken, maar daarentegen is het ook mogelijk om verkennend te zoeken op zoek naar topdeals die het best bij jou passen. Dit is vooral handig wanneer je niet concreet weet wat je precies wilt. Op die manier kun je worden geholpen en worden er zeer goede deals voor je uiteengezet die op basis van een functionerend systeem zijn uitgekozen.

Daarnaast heeft de app nog veel meer functies. Stel je namelijk voor dat je niet een lange periode weg wilt, maar slechts een weekeinde. Daar speelt de app handig op in, want dan kun je gebruikmaken van de ‘weekendje weg-knop’. Wanneer je daar op drukt zie je gelijk wat de beste aanbiedingen zijn op dat moment. Een ander voordeel is ook dat je dit nog eens op datums kan afstellen oen en dat dit altijd wordt bijgewerkt. Wanneer je bijvoorbeeld op een vrijdag een weekend weg wilt, dan kun je op donderdag al zien wat de beste acties zijn en kun je dan nog boeken voor vrijdag. Dat is natuurlijk ideaal, want dat scheelt veel werk en dat kan allemaal via de handige app. Bovendien is het ook nog eens mogelijk om via de app een prijsalarm aan te geven zoals deze hierboven is besproken. Het voordeel is dat je dan de melding gelijk op je telefoon ziet. Dit is bijvoorbeeld een voordeel in vergelijking met het prijsalarm via een regulier webbrowsers. Want daarbij moet je eerst naar je mail en dat is niet iets wat je ieder moment van de dag kunt bekijken. Gebruikmaken van de app is dus ook in dat geval een groot voordeel te noemen.

Skyscanner vliegen

Een van de locaties waarvan veel goedkope vluchten vertrekken is het vliegveld in Eindhoven. Omwille van die reden kun je dus via Skyscanner filteren op enkel dit vliegveld naar een andere specifieke locatie. Ten eerste heb je dan de mogelijkheid om af te vinken of je enkel directe vluchten wilt bekijken of ook vluchten waarbij overgestapt dient te worden. Dat is natuurlijk een voordeel te noemen, want als je dan per se niet over wilt stappen kun je de zoekfunctie zo aanklikken en krijg je enkel vluchten die rechtstreeks vertrekken. Een ander voordeel is dat je ook kunt instellen dat vliegvelden die in de buurt liggen worden meegenomen in de zoekopdracht. Deze functie heeft een groot voordeel, want soms zijn er nabij liggende vliegvelden die iets verder van de stad vandaan zijn. Het nadeel van die vliegvelden is dat je vaak nog iets verder moet reizen om op de plek van bestemming aan te komen. Het voordeel van die vliegvelden is echter dat het doorgaans goedkoper vliegen is vanaf die locaties. Het kan dus zeer schelen in de ticketprijzen. Om die reden kan het dus soms verstandig zijn om die filter aan te zetten, zodat je zeker weet dat je geen toffe aanbiedingen mist, want dat zou natuurlijk jammer zijn.

Daarnaast is er nog de functie of je een enkele reis wilt boeken of een retour. Dit maakt ook verschil, want sommige aanbiedingen zijn specifiek gespitst op enkele reizen, terwijl andere aanbiedingen specifiek gespitst zijn op retourvluchten. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om op meerdere bestemmingen tegelijkertijd te zoeken. Dit zorgt voor overzicht en scheelt dus ook tijd wat betreft het zoeken. Ook kun je nog eens het aantal vliegtickets opzoeken en welke klasse je prefereert. Bovendien heb je de keuze om ook de leeftijden van kinderen op te nemen in je zoekfunctie.

Kinderen kunnen namelijk soms goedkoper vliegen en deze functie zoekt uit of dit het geval is. Als klap op de vuurpijl is er ook nog eens een vluchtvergelijkingskaart. Op deze kaart kun je aangeven vanaf welke locatie je wilt vliegen en worden er automatisch suggesties gedaan van de goedkoopste prijzen op de verschillende locaties. Dit is ideaal, aangezien je dan precies kunt zien waar er zoal wordt heen gevlogen vanaf een bepaald vliegveld en wat de specifieke prijs per locatie is. Wanneer je dan op een specifieke prijs klikt wordt daarbij direct de datum en dergelijke gemeld, zodat je een goed overzicht krijgt. Daarnaast maakt Skyscanner ook nog eens van een handig systeem gebruik die automatisch de goedkoopste vluchten op een bepaalde datum zoekt. Wil je bijvoorbeeld heel goedkoop weg, maar heb je geen specifieke voorkeur waar je precies heen wilt gaan, dan is deze functie ideaal. De functie zorgt er namelijk voor dat je gelijk een goedkope reissuggestie hebt. Enerzijds is dit een voordeel want dit bespaart dan veel geld in de portemonnee, maar anderzijds is het ook een voordeel omdat de keuze waar je precies heen wilt dan een stuk gemakkelijker te maken is. Dit zijn kortom twee ideale voordelen en daarom is het handig om gebruik te maken van deze kaart.

Skyscanner hotels

Wanneer je eenmaal de keuze voor een bepaalde bestemming hebt gemaakt, zit je natuurlijk nog eens met een ander probleem. Je moet namelijk ook ergens slapen. Dit is iets wat je het liefst ook zo goedkoop mogelijk wilt doen en om die reden biedt Skyscanner ook de functie aan om verschillende hotels en andere soorten verblijven met elkaar te kunnen vergelijken. In principe kun je via Skyscanner op drie soorten verblijven zoeken. Enerzijds kun je op hotels zoeken. Anderzijds op appartementen, maar bijvoorbeeld ook op hostels. Hostels zijn doorgaans goedkoper dan appartementen en hotels, dus als je een kleine portemonnee hebt is het aan te raden om gebruik te maken van een hostel in plaats van een hotel of appartement, maar dit ligt natuurlijk helemaal aan je voorkeuren. Sommigen zien een vakantie namelijk ook als een tijd waarin ze willen genieten van optimaal comfort. Als dat het geval is, kan het dus wel verstandig zijn om te zoeken naar een hotel of naar een luxe appartement.

Het voordeel is dat de mogelijkheden qua zoeken vrijwel eindeloos zijn. Wellicht denk je: Skyscanner zal vast niet alle prijzen van hotels en dergelijke hebben en dan kan ik beter zelf zoeken. Dit is echter niet het geval: wellicht hebben ze niet letterlijk alle prijzen, maar ze komen wel aardig in de buurt. Je kunt namelijk zoeken tussen meer dan 12 miljoen hotels, appartementen en hostels. Dat is natuurlijk zéér veel en dit zijn hotels, appartementen en hostels over de gehele wereld.

Een ander voordeel van hotels vergelijken via Skyscanner is dat je niet alleen op de prijs kunt vergelijken, maar ook op andere zaken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de beoordelingen van de hotels. Wanneer je bijvoorbeeld een hotel of een appartement boekt, vind je het ongetwijfeld belangrijk dat deze een goede service bieden. Het is namelijk erg frustrerend wanneer een hotelkamer erg vies blijkt te zijn. Dit kan letterlijk de vakantiesfeer verpesten en Skyscanner is zich daar maar al te goed van bewust. Want soms is het beter om iets meer geld betalen voor een goede service, dan iets minder geld voor een zeer slechte service. Via Skyscanner kun je zoeken op beoordelingen en prijzen. Beoordelingen geven namelijk een goede indicatie weer van wat je er precies van kunt verwachten. En zeker wanneer het bijvoorbeeld meer dan 100 beoordelingen zijn, dan kun je ervan uitgaan dat het cijfer wel ongeveer klopt. Ook het aantal sterren dat een hotel heeft wordt bovendien vermeld.

Mocht je niet precies weten waar je naar moet zoeken qua hotel in een specifieke locatie, dan is er de mogelijkheid om inspiratie op te doen via Skyscanner. Per aantrekkelijk vakantieoord zetten zij namelijk de beste hotels op een rij, zodat je misschien weet waar je moet zoeken. Dit kan ideaal zijn, aangezien ze er bij Skyscanner veel verstand van hebben en dit er bovendien voor zorgt dat je zelf minder gedoe hebt en de tijd ergens anders aan kunt besteden.

Skyscanner autoverhuur

Naast het vergelijken van vliegtickets en het verblijf, is het daarnaast ook nog eens mogelijk om de verhuur van auto’s op verschillende locaties te vergelijken. Op die manier maakt Skyscanner je vakantie helemaal compleet. Want enerzijds zorgt het ervoor dat je de goedkoopste vliegticket kunt aanschaffen, daarnaast het goedkoopste verblijf en als klap op de vuurpijl ook nog eens de goedkoopste manier om een auto op de locatie van je vakantiebestemming te verhuren. En dit allemaal gratis!

Een van de handige functies die op Skyscanner wordt aangeboden is om leeftijdsspecifiek te zoeken. Wellicht denk je: wat maakt dit uit? Als ik gewoon een rijbewijs heb is het toch goed? Dit is echter niet het geval, aangezien veel verhuurbedrijven een toeslag berekenen bij automobilisten die jonger zijn dan 25. Dit heeft als reden dat jongere mensen minder rij-ervaring hebben en de autoverhuurbedrijven omwille van die reden bang zijn dat er sneller ongelukken worden gemaakt. Dit kost een autoverhuurbedrijf dan weer extra geld en om dat in te dekken berekenen ze een toeslag. Dit is echter niet bij elk autoverhuurbedrijf het geval en gelukkig kun je bij Skyscanner je leeftijd invullen. Wanneer je dan aangeeft onder de 25 te zijn, zal Skyscanner automatisch uitzoeken welke autoverhuurbedrijven zoal een toeslag rekenen. Via Skyscanner kun je ook de inleverdatum en vertrekdatum aangeven. Zo kun je precies zien waar welke auto’s beschikbaar zijn en tegen welke prijs.

Niet alleen is het mogelijk om de prijzen van autoverhuur te bekijken, maar ook de prijzen van luchthaventransfers. Gebruikmaken van luchthaventransfers heeft veel voordelen en het kan dan ook belangrijk zijn om dit vooraf te gaan boeken. Wanneer je geen luchthaventransfer regelt stuit je namelijk al snel op een aantal mogelijke problemen. Allereerst een praktisch probleem. Vliegtuigen komen namelijk niet altijd op de meest handige tijden aan. Daardoor kan het zijn dat je bijvoorbeeld geen gebruik kunt maken van het openbaar vervoer en omwille van die reden dus niet gemakkelijk op je locatie kunt geraken. Wanneer dit het geval is, kan het zo zijn dat je noodzakelijk gebruik zal moeten maken van andere mogelijkheden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een personentaxi. Dit kan echter aardig veel geld kosten. Enerzijds omdat een taxi sowieso duur is en anderzijds omdat je als toerist de tarieven niet kent. Ze kunnen dus veel meer vragen, terwijl jij je van geen kwaad bewust bent. Dat zou jammer zijn, want dat geld gebruik je natuurlijk lieve ergens anders voor. Via Skyscanner kun je gelukkig verschillende luchthaventransfers met elkaar vergelijken. Zo weet je dat je nooit te veel geld uitgeeft en ook nog eens op een goede en veilige manier naar de plek van bestemming wordt gebracht, zonder gedoe en mogelijke aanvullende kosten.

Skyscanner review/ervaringen

Zoals je in de bovenstaande tekst al reeds hebt kunnen ervaren, zijn er dus veel voordelen aan Skyscanner. Om die reden heeft Skyscanner dus ook al veel positieve beoordelingen ontvangen door de jaren heen van klanten op verschillende beoordelingswebsites. Het is zo’n succes dat de website Zoover Skyscanner zelfs twee keer heeft verkozen tot beste reisvergelijker.

Overige informatie

Het voordeel van Skyscanner is ook dat ze hun eigen technologie bouwen. De mensen die dit bouwen zijn echt bij hun in dienst en dit zorgt ervoor dat ze betrouwbaar zijn en ook authentiek overkomen. Ook is het zo dat geen geld verdienen aan consumenten, maar juist aan de organisaties die de reizen, hotels en autoverhuur aanbieden. Als consument word je dus niet beduveld en is het niet het geval dat er bepaalde deals gesloten zijn om je een richting op te sturen. Skyscanne claimt dan ook totaal onafhankelijk te zijn en er zitten nergens verborgen kosten in de voor de consument.