Anwb Camping

anwb campingWanneer je een campingplaats wilt boeken ben je bij ANWB campings op de juiste plaats terecht gekomen. ANWB campings biedt namelijk één van de grootste overzichten wat betreft campings die je je kunt wensen. Dat is natuurlijk heerlijk voor mensen die van het campingplezier houden. Een camping heeft veel voordelen in vergelijking met een hotel, appartement of een andere manier van verblijven. Een van de grootste voordelen is dat het een stuk goedkoper is dan een hotel en dergelijke. Je betaalt immers alleen voor een stuk grond en dat scheelt natuurlijk een slok op een borrel. Bovendien kun je je zo goed voorbereiden, want alle spullen kun je gewoon gemakkelijk vanuit huis meenemen. Een campingvakantie is ook nog eens leuk, omdat het een unieke sfeer met zich meebrengt. Het geeft namelijk echt een dorps gevoel en de term campingsfeer bestaat niet voor niets. Op ANWB-campings kun je verschillende soorten campings boeken en aantal daarvan zullen nu eerst worden opgesomd.

Naar ANWB Camping site

ANWB houdt van diversiteit en de ene camping is de andere camping niet en om die reden heeft de ANWB verschillende thema’s waar je uit kunt kiezen wat betreft campings voor je opgesomd. Deze verschillende thema’s zullen allereerst behandeld worden, zodat je een duidelijk overzicht krijgt van wat voor campings er allemaal zijn

Kleine ANWB camping

Enerzijds beidt de ANWB kleine campings aan. Maar wat verstaat men dan onder een kleine camping? Kun je je waarschijnlijk afvragen. Dit is voor iedereen verschillend natuurlijk, maar de ANWB hanteert de norm dat een kleine camping een camping is met maximaal 60 plaatsen. Een dergelijke kleine camping heeft zo zijn voordelen. Enerzijds is het namelijk knus en heerst er een ons kent ons sfeer. Anderzijds is het ook heerlijk als je bijvoorbeeld een beetje rust wilt. Doorgaans geldt namelijk; hoe groter een camping is, hoe meer onrust er is en hoe lastiger het is om alles in de hand te houden. Bij een kleine camping zullen mensen veel sneller rekening met elkaar houden en dit kan gunstig voor je uitpakken, want dit zorgt ervoor dat je beter met elkaar kunt overleggen. Bovendien is er ook meer sociale controle op een kleine camping. Dat is natuurlijk ook een voordeel. Stel bijvoorbeeld dat je kind verdwaald raakt. Op een grote camping kan dat voor paniek zorgen, want dan weet hij niet waar hij heen moet. Op een kleine camping is dat geen probleem, want dan kent men elkaar toch al goed. De kleine campings zijn geselecteerd op verschillende plaatsen via ANWB campings, maar Frankrijk is een van de populairste plekken. Je kunt echter ook op geheel andere locaties filteren, dus wat je wilt is eigenlijk afhankelijk van je voorkeuren.

Campings voor hondenliefhebbers

anwb campingEen nadeel van veel campings is enerzijds dat er bijvoorbeeld geen honden zijn toegestaan. Dit kan al voor de nodige problemen zorgen. Een probleem is namelijk dat veel mensen van hun hond houden en hem of haar er daarom graag bij willen hebben op vakantie. In hotels, appartementen of hostels zijn honden vaak ook niet toegestaan, maar op bepaalde campings dus ook niet. Een ander probleem is dat het moeilijk is om oppas voor een dergelijke hond te vinden. Dit kun je aan je familie of naasten vragen, maar die gaan doorgaans zelf ook op vakantie en opvangplekken zijn vaak ook al vol in de drukke tijden. Dan zit je dus met de gebakken peren.

Maar gelukkig is er een oplossing! ANWB campings is zich bewust van dit probleem en om die reden hebben ze verschillende campings voor hondenliefhebbers geselecteerd. Deze campings zijn hondsvriendelijk en hebben verschillende faciliteiten die ervoor zorgen dat de honden goed kunnen worden uitgelaten en de tijd van hun leven hebben. Op die manier hebben de honden ook veel plezier en kunnen zij ook genieten van een geweldige vakantie! Een ander voordeel voor een camping van hondenliefhebbers is dat je gelijk gespreksstof hebt. Je bent namelijk met mensen die dezelfde interesses als jij hebben en dit betekent dat je snel een band kunt opbouwen. En niet alleen de baasjes onder elkaar kunnen een band opbouwen, maar ook de honden onder elkaar. Zo is er plezier voor iedereen en dat is natuurlijk belangrijk bij een camping voor hondenliefhebbers. Er zijn duizenden campings in verschillende landen waar je uit kunt zoeken.

Campings met een hoge ANWB-score (3 tot 4,5)

Wanneer je naar een camping wilt heb je natuurlijk wel bepaalde voorwaarden. De vakantieperiode is namelijk echt iets waar je als mens naar uitkijkt en je wilt dan ook dat dit de beste periode van het jaar is. Wanneer je dan aankomt met goede vreugde en de camping blijkt vervolgens zeer slecht te zijn, dan is dat natuurlijk niet leuk. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de voorzieningen zeer slecht zijn onderhouden, zoals de toiletgebouwen en dergelijke. Of het grasveld ligt er zeer slecht bij, of de mensen op de camping zijn zeer onvriendelijk. Dat zijn allemaal dingen waar je tegenaan kunt lopen, maar die je liever wilt vermijden. Vakantie is er immers om te genieten en je wilt je dan niet irriteren aan dergelijke strapatsen. Dit zijn elementen die je vakantie goed kunnen verzieken.

Om die reden is er op ANWB-campings een selectie van verschillende campings gemaakt die allemaal een ANWB-score van 3 of hoger hebben. Dit betekent dus dat je aan de hand van die rating kunt bekijken hoe goed een camping is. De beoordelingen zijn namelijk tamelijk accuraat en gebaseerd op verschillende ervaringen van mensen die een bezoek hebben gebracht aan de camping en hun oordeel hebben laten vellen. Zo kun je een representatief oordeel krijgen en weet je zeker dat je op een goede camping terecht komt. Want het laatste wat je wilt is dat je vakantie op voorhand al verpest wordt door een slechte sfeer. Zeker als je daar dan ook nog eens flink geld voor moet betalen. Je kunt dan beter iets meer geld betalen, zodat je zeker weet dat de camping goed is, dan minder geld terwijl je het risicoloopt dat het een slechte camping zal zijn.

Beste campings geselecteerd door ANWB

Ben je een persoon die enkel voor het beste van het beste wilt gaan qua campings? Dan kun je dankzij ANWB-campings er snel achter komen wat nu precies de beste campings zijn. Niet alleen heeft ANWB een selectie van campings die hoog gerankt zijn, maar ook nog eens een selectie van campings die de hoogste ranking hebben toebedeeld gekregen van ANWB: namelijk 5 sterren. Deze beoordeling is vaak gebaseerd op verschillende elementen. Een van die onderdelen is de manier waar je er kunt zwemmen. Zijn er bijvoorbeeld veel prachtige zwembaden en hoe zijn die onderhouden? En kun je er alleen in zwembaden zwemmen? Of kun je er alleen in natuurwater zwemmen dicht in de buurt? Of kun je zowel in natuurwater zwemmen, alsook in normale zwembaden. Een andere vereiste die impact heeft op de beoordeling is de manier hoe het terrein er bij ligt. Ligt dit er goed bij of slecht? En hoe zijn bijvoorbeeld de staanplaatsen opgedeeld. Ziet dit er allemaal goed uit, of is dit allemaal zeer onhandig ingedeeld. Bij de beste campings is dit allemaal de beste van het best.

Ook het sanitair speelt bij de beoordeling natuurlijk een grote rol. Worden de wc’s bijvoorbeeld altijd wel netjes schoongemaakt? Een paar keer dag? Of slechts één keer per dag, of maar één keer per week. Ook dit is natuurlijk belangrijk, want je wilt wel dat de wc’s schoon zijn en blijven wanneer je op de camping staat. Ook eten en drinken speelt mee wat betreft de beoordeling van de campings. Enerzijds de vraag of er bijvoorbeeld veel eetgelegenheden aanwezig zijn. Dit is natuurlijk belangrijk om te weten.

Maar de beoordeling wordt niet alleen opgemaakt om de goede locaties van de eetgelegenheden, maar ook de kwaliteit. Is het er netjes schoon bij alle eetgelegenheden? Ook dat is allemaal tip top en orde bij deze selectie die ANWB campings heeft opgesteld. En als laatste beoordelingsvorm wordt gekeken naar de recreatie en animatie op de camping. Is er bijvoorbeeld genoeg te doen voor volwassenen op de camping? Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je je de hele dag gaat vervelen. Daarnaast ook nog de vraag: is er genoeg te doen voor kinderen. Kinderen houden nog meer van spelen dan volwassenen, dus het is belangrijk dat er goed en veel vermaak voor de kinderen is, anders zou dit natuurlijk erg jammer zijn. Ook wat betreft animatie. Is er bijvoorbeeld elke dag een festiviteit voor de kinderen, of is dat er enkel op bepaalde momenten, bijvoorbeeld één keer per week? Ook dergelijke aspecten worden meegenomen in de beoordeling van de ANWB. Op basis daarvan maken ze de sterren en bij alle campings met 5 sterren kun je wel de conclusie trekken dat al deze aspecten daarbij tip-top in orde zijn. Vaak is het echter wel zo dat 5 sterren- campings ietwat duurder zijn dan campings met minder sterren, maar daar tegenover staat dan wel de luxe die je er voor terugkrijgt.

Glamping via ANWBCamping.nl

anwb autovakantieWanneer je een persoon bent die graag het beste van twee werelden wil hebben, dan is een Glamping ideaal. Dit is een nieuw concept en misschien weet je nog niet precies wat dit is. Glamping is namelijk een zeer nieuwe trend en het is een combinatie van kamperen en luxe. Qua uiterlijk ziet het er uit als een gewone camping, maar de inrichting van de tenten is daarentegen zeer luxe. Op deze manier heb je de unieke combinatie van luxe en de authenticiteit van een camping. Hiermee worden twee soorten mensen in de kaart gespeeld. Enerzijds heb je namelijk personen die wel van een authentieke campingsfeer houden, maar daarnaast veel waarde hechten aan luxe. Die mensen kunnen dus perfect naar Glamping gaan want hier heb je het beste van twee werelden. Enerzijds de luxe die je gewend bent van een hotel of een appartement en anderzijds de knusheid van een camping.

Het andere soort mensen is de mensen die wel van luxe houden, maar hier niet zoveel geld voor willen betalen. Voor dit soort mensen is een Glamping ook ideaal. Je hebt namelijk wel de luxe maar je betaalt lang niet zoveel geld voor deze luxe dan dat je bijvoorbeeld ervoor zou betalen in een hotel of iets dergelijks. Dit is dus ook een groot voordeel te noemen. Een Glamping is kortom het beste van twee werelden en is niet alleen populair in Nederland. Wanneer je dus geen liefhebber bent om op vakantie te gaan in eigen land, dan is naar een Glamping gaan ook mogelijk in andere populaire vakantielanden, zoals Frankrijk, België en nog veel meer. ANWB-camping heeft een prachtige selectie van mooie plaatsen samengesteld, waardoor je zeker weet je tevreden zult zijn. De keuzes zijn namelijk eindeloos en bovendien is het ook nog eens mogelijk om op specifieke situaties te filteren.

Campings aan zee

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een selectie van alle campings die dicht aan zee gelegen zijn. Voor veel mensen is dit zeer belangrijk, want de zee is een zeer populaire plek voor veel vakantiegangers. Het is namelijk niet iedereen gegund om dichtbij een strand te wonen en wanneer ze dan op vakantie gaan willen ze echt kunnen genieten van de zee. Om die reden heeft ANWB-campings dit samengesteld, zodat je altijd kunt genieten van een prachtige camping die nabij de zee gelegen is.

Dit is natuurlijk een heerlijke plek om lekker te ontspannen. Ze zorgt namelijk voor rust in het hoofd en rust is iets waar de vakantie echt voor bedoeld is. Het voordeel is ook nog eens dat het niet om één specifiek land gaat, maar dat er een selectie is van campings aan zee in verschillende landen. Naar het buitenland op vakantie gaan aan een camping aan zee is wel aan te raden, aangezien de kans dan groter is dat het lekkerder weer is. Die kans is niet zo groot in Nederland namelijk en het zou jammer zijn dat de vakantie daardoor wordt verpest.

ANWB Gezinscampings

Natuurlijk is het doorgaans niet verboden om ook naar een camping met kinderen te gaan die niet specifiek is gedefinieerd als gezinscamping, maar dit kan wel nadelen met zich meebrengen in vergelijking met een camping die wel specifiek bedoeld is voor gezinnen. Het voordeel van een typische gezinscamping is namelijk dat het speciaal is afgebakend voor gezinnen en er om die reden ook veel meer gezinnen daarnaar toe komen. Het eerste voordeel daaraan is dat je kinderen veel vriendjes en vriendinnetjes hebben om mee te spelen. Ook zijn er bij gezinscampings gemiddeld veel meer faciliteiten beschikbaar zijn voor kinderen. Wanneer de kinderen op vakantie gaan, is het natuurlijk niet de bedoeling dat deze zich kapot vervelen. Vakantie moet immers leuk zijn voor iedereen die meegaat. Als er al één iemand geen plezier heeft kan dit de vakantiesfeer voor de anderen dus ook verpesten.

Een ander voordeel van gezinscampings is het voordeel dat het heeft voor ouders. Het voordeel voor ouders is immers dat de andere ouders vaak van eenzelfde leeftijd zijn. Dit betekent dus dat je veel gespreksonderwerpen hebt, want je bent van dezelfde leeftijdscategorie, dus is de kans ook groot dat je dan ook nog eens dezelfde interesses hebt! Daarnaast kunnen jullie dan rustig bij elkaar zitten als de kinderen bijvoorbeeld andere leuke dingen aan het doen zijn. Het is kortom een mooie ervaring voor het hele geien. Het is dus een win-win voor iedereen. ANWB-campings heeft een grote selectie aan gezinscampings als thema, waardoor je dus precies weet waartussen je moet zoeken. Ook is het gemakkelijk mogelijk om in verschillende landen te boeken, want overal zijn natuurlijk gezinnen, niet alleen in Nederland!

Campéole campings

Een vakantie kun je doorgaans op verschillende manieren vieren. Iedereen heeft een ander idee hoe een perfecte vakantie eruit ziet. De één heeft bijvoorbeeld het hele jaar door zwaar fysiek werk en wil om die reden een rustige vakantie hebben waarbij hij of zij zorgeloos kan genieten van een terrasje om bijvoorbeeld een lekker biertje te drinken. Die hoeven geen fysieke dingen te doen. Andere mensen voelen zich nutteloos als ze dat doen en prefereren het om om iets actiefs te doen tijdens een vakantie. Voor de mensen is er gelukken een Campéole camping. Wat is dit? Zul je je waarschijnlijk afvragen. Goede vraag! Het is een camping die bekend staat om de sportieve faciliteiten die er te doen zijn. Het is dus echt een ideale vakantieplek voor mensen die van een wilde vakantie houden en niet van een vakantie van stilzitten.

Zo zijn de campings vaak dichtbij locaties gelegen die bekend staan om de vele sportieve activiteiten die je daar kunt vinden. Hou je bijvoorbeeld van surfen? Dan is er een grote kans dat er een Campéole camping is waar je deze activiteit kunt vervullen. Maar ook bijvoorbeeld leuke wandelingen te maken door pittoreske gebieden is mogelijk. Heerlijk er tussen uit door de natuur? Ook dat is vaak mogelijk. Maar niet alleen voor volwassenen zijn er veel activiteiten te doen op de camping. Ook voor kinderen is het ideaal. Het is voor kinderen namelijk belangrijk dat ze veel bewegen en zeker in dit huidige digitale tijdperk is dat nogal eens moeilijk om ze te laten bewegen. Kinderen zitten dan bijvoorbeeld veel op de laptop, of ze zitten de hele dag op de telefoon. Tijdens een vakantie is het echter belangrijk dat ze dan veel bewegen en dit is mogelijk. Want vaak zijn er op Campéole campings ook veel sportvelden te vinden en andere sportieve plekken waar je ideaal kunt genieten van beweging en plezier.

Overige thema’s

Naast al deze thema’s zijn er overigens nog veel meer thema’s. De volgende thema’s zullen hier even kort worden behandeld. Zo is er bijvoorbeeld ook nog de mogelijkheid om naar een nudistencamping te gaan. Er zijn verschillende mogelijkheden hiervoor. Zo heb je nudistencampings voor volledig naakt, maar daarentegen ook nudistencampings voor gedeeltelijk naakt. Ook zijn er meer specifieke thema’s waar je op kunt zoeken. Denk daarbij aan een Flowercamping. Dit is een specifiek soort camping die gericht is op Frankrijk. Deze campings staan bekend om hun gezellige en pittoreske atmosfeer. Wanneer je echt veel van Frankrijk wilt opsteken is de Flowercamping ideaal, omdat je er ook veel informatie kunt krijgen over specifieke streken in Frankrijk en dergelijke. Er is kortom van alles te beleven aldaar en dat is natuurlijk hartstikke leuk.

Ook is er nog de mogelijkheid om Campings onderweg te selecteren. Zoals de naam al aangeeft zijn dit campings die je kunt bezoeken tussen je bestemming door. Dit maakt het avontuur vaak alleen nog maar mooier. Want stel dat je op vakantie gaat ergens achterin Spanje, dan kost dit veel tijd om er te zijn met de auto. Dit probleem is echter zo opgelost als je onderweg ergens kunt overnachten. Dan kun je rustig uitslapen en hoef je niet in één keer door te rijden. Dat is uiteraard zeer handig en rustgevend. Bovendien kun je er op die manier een echt avontuur van maken en daarvoor ga je immers op vakantie. Daarnaast zijn er nog andere thema’s, maar om daar meer informatie over te krijgen kun je gewoon een bezoek brengen aan de website. Daar wordt alles duidelijk aangegeven, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Verschillende bestemmingen opgesomd

Het voordeel van de ANWB-camping website is dat er een pagina met de verschillende bestemmingen van de campings zijn gelegen. Dit is bijvoorbeeld een voordeel als er één specifiek land is waar je graag heen wilt. Er zijn verschillende kaarten zichtbaar en dan ook hoeveel campings er zijn aangeboden per land. Zo kun je aan de hand van deze lijst een weloverwogen keuze maken. Als je bijvoorbeeld graag naar een land wilt, maar je ziet dat er weinig campings zijn met een hoge rating, dan kan het bijvoorbeeld verstandig zijn om naar een land te gaan voor de vakantietrip.

De meest populaire bestemmingen zijn bijvoorbeeld Nederland, België en Frankrijk. Dit zijn echt typische ANWB-vakantielanden en daarom zijn daar ook het meest van te vinden op de website. Het voordeel van deze locaties is dat ze bijna letterlijk om de hoek liggen. Je bent er namelijk zeer snel, zodat je gelijk van de vakantie kunt genieten. Wanneer je namelijk een reis naar een vakantieland wilt boeken en dat land is ver weg, dan zit je namelijk met een probleem. Vaak heb je voor een camping namelijk veel spullen nodig en ben je dus genoodzaakt om met de auto te gaan. En als je met de auto ver moet reizen dan kan dit ook het vakantieplezier bederven. Wanneer je niet van het reizen houdt, maar toch van een ultieme vakantie, is het om die reden verstandig om op vakantie naar België te gaan. Hier ben je namelijk binnen enkele uurtjes en qua activiteiten kun je je geluk niet op.

Ben je bijvoorbeeld liefhebber van wandelen. Dan zijn België en Frankrijk de beste plekken om heen te gaan. Enerzijds kun je dan genieten van vlakke gebieden om doorheen te wandelen met bijvoorbeeld heel veel bos. Maar anderzijds zijn er natuurlijk ook de streken met veel bergen en heuvels. Zeer geschikt voor vakantiegangers die wat betreft wandelen wel van een flinke uitdaging houden. Die kunnen daar gemakkelijk hun ei kwijt en dat is natuurlijk zeer voordelig. Een vakantie naar Frankrijk biedt ook nog veel mogelijkheden. Het eerste voordeel is dat het niet extreem ver weg is, dus je kunt er relatief snel geraken met de auto. En anders kun je altijd overnachten. Anderzijds kun je enerzijds genieten van de prachtige zee, maar anderzijds ook van de prachtige natuur. En daarnaast ook nog eens een combinatie van beide. Dus als je een liefhebber bent van de zee en van de natuur is Frankrijk een ideale plek. Om die reden zijn er ook zeer veel campings vindbaar op de ANWB-pagina. Een ander voordeel van Frankrijk is dat het er in de zomer vrijwel altijd lekker weer is. In België of in Nederland kan het nog wel eens zo zijn dat dit niet het geval is, maar die kans is in Frankrijk niet heel groot.

Ook dichterbij huis is er Duitsland, en daar zijn eveneens veel campings gelegen. Het nadeel van Duitsland is echter dat er geen zee is, maar daarentegen zijn er wel veel mooie meren waar je kunt genieten van water. Bovendien is Duitsland een groot land en is er veel natuur. Dus als je van prachtige wandelingen houdt is het ook ideaal om daar heen te gaan. Je kunt er bovendien gemakkelijk komen en de wegen zijn ook ideaal. Andere populaire plekken zijn bijvoorbeeld Griekenland, Groot-Brittanie en Oostenrijk. Het nadeel bij deze plekken is echter wel dat het een stuk verder weg is en om die reden dus lastig is om er te komen. Maar als je van echt avontuur houdt en bijvoorbeeld op verschillende locaties kunt overnachten is het wel verstandig om daar ook eens een kijkje te nemen. De keuzes zijn kortom eindeloos!!

Naar ANWB Camping site