Een vakantie naar België is onverminderd populair bij vele Nederlanders. Dit heeft meerdere oorzaken. Een vakantie naar onze zuiderburen is om te beginnen natuurlijk prima te doen met de auto en u heeft keuze uit vele prachtige gebieden. De Belgische Ardennen is een prachtig gebied om doorheen te lopen en vakantie te vieren en de Belgische kust is weer eens wat anders dan de Nederlandse kust. Tevens is België natuurlijk het land waar je moet zijn als je van bier houd. Recent is het Belgische bier zelfs geregistreerd als werelderfgoed. Ook voor de Vlaamse friet kan je hier natuurlijk terecht. Een vakantie naar België is een echte aanrader voor degene die niet ver willen rijden en toch willen genieten van wat anders dan Nederland. Verderop deze pagina leest u meer over de verschillende gebieden, en ook welke jaargetijden interessant zijn om hier vakantie te vieren.

De Belgische kust

Een vakantie naar de Belgische kust is zeker in de zomer een populaire bestemming onder vele Nederlanders. Niet omdat de Nederlandse kusten nu zo verschillen van de Belgische, maar toch hebben veel mensen meer een vakantie gevoel als alles toch net even wat anders is. Dit is België zeker, en de Vlaamse kust ziet er toch anders uit dan hier in Nederland. De architectuur en de opzet van de dorpjes en steden is toch heel anders, en dat geeft al meteen een echt vakantie gevoel. Met de prachtige steden als Antwerpen, Brugge en Gent vind u ook meteen 3 grote steden welke ideaal zijn om een dag of wat door te brengen.

Qua activiteiten is een vakantie naar het Vlaamse gedeelte ook een echte aanrader. U vind hier namelijk diverse pretparken en dierentuinen terug welke met gemak voor een dag vertier zorgen. Maar ook aan de kust kunt u vele activiteiten ondernemen in de zomerperiode. In de herfst/winterperiode is een vakantie naar de Vlaamse kust een stuk minder populair. Dit komt hoofdzakelijk door het weer, maar ook omdat de Ardennen dan een stuk interessanter zijn om te bezoeken.

De Belgische Ardennen

Een vakantie naar de Ardennen kunt u eigenlijk het hele jaar door wel boeken. De Ardennen is namelijk een prachtig gebied in het Franstalige gedeelte van België. De Ardennen liggen in Wallonië en gaat bij Luxemburg en Duitsland nog een stukje door, maar in België heeft u de ruimste keuze uit vele vakantiehuizen, campings en hotelletjes. Omdat de Ardennen een klein gebergte genoemd kan worden kunt u zich misschien al voorstellen hoe het hier eruit ziet. Met prachtige bergen en diepe dalen is het een ideaal gebied om heerlijk te wandelen, maar de Belgen hebben nog veel meer in petto voor u. In de zomerperiode kunt u hier namelijk diverse survival parcours afleggen, kajakken, raften en actieve sporten beoefenen als mountainbiken en wandelen.

In de winter is een vakantie naar de Ardennen ook een echte aanrader, en misschien wel de meest geboekte bestemming tijdens de kerstperiode. Dit komt omdat hier praktisch altijd wel een mooie laag sneeuw ligt rond deze periode wat de Ardennen veranderd in een sprookjesachtig gebied. In de winterse periode is het vooral aan te raden om een leuk vakantiehuisje of een typisch groepshuis voor de hele familie te huren. Heerlijk genieten van de omgeving en de privacy.

Weekend Ardennen

Wat veel mensen ook doen is een heerlijk weekendje Ardennen boeken. Een weekend Ardennen is namelijk prima te doen aangezien de reisafstand nog goed te doen is. Als je op vrijdagmiddag onderweg gaat zit je aan het begin van de avond al in een huisje. Het mooie van een weekendje Ardennen is daarbij ook nog eens dat je in een prachtige omgeving zit, rust hebt en er van alles te doen is. Prima aanrader dus!